Vår historia.

Benny Lydén sade upp sig från sin anställning på Husqvarna AB och startade sin enskilda firma Benny’s Transport. Benny köpte sin första tipp- och kranbil för 30 000 kronor ex. moms med lånade pengar och i början körde Benny mest grus och ställningar m.m. åt byggare.

Benny började blåsa kabel runt om i Sverige åt Optogruppen på Telia AB.

Benny köpte sin första grävmaskin, en Hymax 8200 och ett släp till sin lastbil.

Optogruppen på Telia lades ner och då fick Benny frågan om han ville fortsätta att köra kabel och även köpa maskinerna av Telia. Med hjälp av inhyrda kompisar, bekanta och 45 000 kronor i kassan gjorde Benny en chansning och satsade på bredbandsinstallation. Benny köpte sin andra kranbil.

Benny blåste 180 mil kabel till Scandinavianring med inhyrd personal.

Aktiebolaget Benny Lydéns Transport AB bildas.

Benny köpte 6 kompressorer, 6 VW-pickups samt sin första helt nya kranbil som fortfarande finns kvar i bolaget. Bolaget ägde nu 3 kranbilar, 8 pickuper och 9 kompressorer, det mesta betalades kontant. Benny ville inte ha några skulder utan ville äga så mycket som möjligt själv.

Bolaget hade hittills bara haft inhyrd arbetskraft men detta år anställdes den första personen direkt i bolaget. Bolaget omsatte 11 miljoner kronor med en enda anställd.

Den första helt nya grävmaskinen köptes.

Företaget hade hittills hyrt kontorslokaler på ett par olika platser men det här året flyttade kontoret upp till Bennys gård på Källerödjan i Hakarp.

Benny Lydéns Transport AB omsatte 49 miljoner och hade 35 anställda.

Där vi är idag.

Idag är Benny Lydéns Transport AB en av nordens största leverantörer av kabelblåsning och mikrorörsinstallationer samt stolta ägare av en fordonsflotta i toppklass. Benny Lydéns Transport AB har hela tiden legat i framkant inom våra verksamhetsområden och med den kraftiga IT-expansionen som skett består företaget idag av 42 anställda och har en omsättning på 60 miljoner kronor. Vi har inga planer på att lämna frontlinjen och kommer alltid se till att vår maskinpark är modern och miljöanpassad. Våra medarbetare är innovativa, engagerade och finner alltid lösningar på våra kunders problem. Vårt motto är flexibilitet, hög servicenivå och nöjda kunder.

Verkstad och service

För att hålla vår maskinpark i topptrim bemannar vi egen verkstad med välutbildad och kunnig personal som även är tillgänglig utanför ordinarie arbetstid vid behov, vi vill ha full kontroll över alla aspekter av vår verksamhet så att våra kunder känner sig trygga med oss som leverantör. På så sätt håller vi produktionsstörningar till ett minimum och skapar optimala förutsättningar för att hålla våra och våra kunders tidplaner, vi kan med rak rygg säga att vi håller vad vi lovar eftersom vi axlar ansvaret i alla led.

Egenutvecklad utrustning

Eftersom vi lägger stor fokus på kvalitet och produktivitet vill vi underlätta vår personals arbete så mycket som möjligt. Detta gör vi genom att ta fram egenutvecklad eller genom att anpassa befintlig utrustning. Vi är övertygade om att syftesanpassad och väl fungerande utrustning bidrar till högre produktivitet, piggare personal och färre Incidenter. Vår tillgång till ingenjörstjänster möjliggör ständiga förbättringar av vår utrustning.